jueves, 12 de diciembre de 2019

A LA RECERCA DE JUSTÍCIA.

El Sebastià presentava una Demanda de Conciliació contra Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbón y Grecia.

I algú es preguntarà ; que és un acte de conciliació ?. És un procediment judicial previ abans de presentar una possible demanda judicial. La seua finalitat és evitar - si això és possible - el procediment judicial amb un acord entre les parts intervinents.

En el seu escrit, instava a Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbón y Grecia, que s’avingués a reconèixer :

En primer lloc ; que el seu avantpassat, Felip IV de Castella, III d'Aragó i de Portugal, va signar el Tractat dels Pirineus (o Pau dels Pirineus) sense consultar les Corts Catalanes ni els afectats. De fet, els ho va amagar oficialment fins a les Corts de Barcelona de 1702.

En segon lloc; que el seu avantpassat , Felip V de Castella i IV d'Aragó, i com Felip d'Anjou, va consolar els furs dels catalans, que lluitarem heroicament per a defensar-los.

En tercer lloc, que ha estat – i està – una obsessió permanent i malaltissa dels seus governs, la d’eliminar la llengua i la cultura d’aquesta nació, a la que s’ha intentar anorrear des de fa més de tres segles.

En quart lloc, es requeria a Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbón y Grecia, que revertís el lliurament dels terrenys de les comarques dites ara de la Catalunya Nord, fet a la Corona Francesa per esser nul de ple dret; que es retornin a la nació catalana els seus furs històrics, arrabassats ‘manu militari’ , i en darrer lloc que es respecti la llengua i la cultura catalana.

El jutjat dins del termini legal, denegava l’admissió a tràmit, fonamentant-la en que les matèries a que es referia l’actor , no son susceptibles de transacció ni compromís. Reconeixia però, la legitimitat de les reclamacions que es podien reiterar davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.


El T.J.U.E obrirà un ‘Jutjat Especial de violència contra Catalunya i els Catalans’ ?

No hay comentarios:

Publicar un comentario