jueves, 5 de diciembre de 2019

SANT LLORENÇ DEL PONT DE SERRADUI. LA RIBAGORÇA ARAGONESA.

El Raul Pastó Ceballos em feia arribar una fotografia de l’Església de Sant Llorenç del Pont, a Serradui, Terme d'Isavena, a la Ribagorça aragonesa.


No consola gens comprovar l’aplicació de l’article 14 “ tot els monuments espanyols són iguals davant la llei, sense que pugui prevaler cap discriminació per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social”.


Creàvem la categoria de ‘trentines’ en la que es poden incloure bona part de les capelles i ermites que sorgien desprès d’aquest Concili, en el que es demanava als preveres insistir als propietaris rurals per tal que aixequessin aquests edificis per augmentar la fe i la pràctica religiosa – llevat del campanar i/o la creu en algun cas, fora difícil distingir-los de les edificacions dedicades a les activitats paganes- L’església sacrificava aquí la forma a la funció. http://www.sipca.es/censo/1-INM-HUE-004-129-100/Capilla/de/San/Lorenzo.html#.XelT3uhKjIU


JOSE MARIA LEMIÑANA ALFARO ( Barcelona, el 8 de desembre de 1925 + Barbastro el 18 de novembre de 2009) va ser el restaurador d’aquesta esglesiola, que hom data al segle XVII.

No hay comentarios:

Publicar un comentario