viernes, 13 de diciembre de 2019

IN MEMORIAM DE L’EDIFICI DE LES ANTIGUES ESCOLES DE VILAÜR ANTERIORS A LA DICTADURA FRANQUISTA. L’EMPORDÀ SOBIRÀ. GIRONA.

El Joan Dalmau Juscafresa em feia arriba fotografies de l’ edifici de les antigues escoles de Vilaür, al Empordà sobirà , patrimoni Gencat ens diu que fou bastit vers el segle XVIII, propietat en origen de la família Puig, tal com ho testimonia la inscripció que es pot apreciar a la llinda: PUIG 1757 amb l'emblema de la família format per una creu sobre un puig.


L’edifici al començament segle XX, aixoplugava l'escoles públiques fins l'any 1972, any en que els setze alumnes que encara hi havia van haver de traslladar-se a Camallera.

D’aquesta nissaga a 300 metres del nucli antic del poble, s’aixeca Can Puig és una gran casa senyorial del segle XVIII.
http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=vila%C3%BCr&page=1&pos=5

Ens agradarà rebre noticies de l’edifici de l’escola de Camallera de la que estranyament no en diuen res al Coac de Girona :
http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/resultats.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=camallera&page=1


L’any 2016, en ocasió de documentar alguns dels edificis escolars anteriors a la dictadura franquista , escrivia ;no trobava cap dada del CEIP Terraprims de Camallera, i agrairé la tramesa de qualsevol informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/11/22/camp-reclama-recuperar-lescola-petita/371277.html

Fins al dia d’avui, ningú , ni privat , ni públic , ha mogut fitxa, això a la Catalunya ‘ catalana’ , ens sembla del tot inversemblant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario