jueves, 19 de diciembre de 2019

DESCOBERTA DE LA PLAÇA MAJOR DE SANT PERE DELS ARQUELLS. RIBERA D’ONDARA. LA SEGARRA. LLEIDA

El Juan Navazo Montero és literalment ‘ un cul inquiet’ , ens aturàvem a Sant Pere dels Arquells en el camí de tornada del que qualificava de BREU CRÒNICA D’UN VIATGE LLAMPEC PER CATALUNYA.

A Sant Pere dels Arquells la tasca del sherpa es reduïa – fins ara – a ensenyar-los les restes aeronàutiques situades a tocar de l’Església, i el temple en el que llueix – encara – l’escut de Sant Pere a la portalada.

El tema de les antigues escoles ja és per a nota:
http://relatsencatala.cat/relat/antigues-escoles-publiques-de-sant-pere-dels-arquells-ribera-dondara-la-segarra-lleida-catalunya/1055213

Ens deixàvem – i és extremadament greu – la seva peculiar Plaça Major, amb el seu pou, i les imatges religioses que pengen en una de les parets. El Joan Navazo Montero amb aquesta troballa, guanyava molts punts en el seu aprenentatge com a sherpa.





El Pere Albert Carreño retratava aquest indret del que no se’n fa esment – fins ara – en la minsa relació de monuments de Sant Pere dels Arquells.




Segur, segur , que ens deixem encara algun ‘tresor ocult’ a Sant Pere dels Arquells, si és així, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com


No hay comentarios:

Publicar un comentario