lunes, 20 de enero de 2020

ESCOLA GINÉS PERE ANTÓN I FORNS. GRANOLLERS. VALLÈS ORIENTAL.

Visitàvem Granollers, el Pere Albert Carreño, el Juan Navazo Montero i l’Antonio Mora Vergés, refèiem una part del recorregut que anys enrere m’havia ensenyat la Rosa Ventura Cutrina, sherpa emèrita de la capital del Vallès Oriental.

El Pere Albert Carreño, retratava la façana – l’edifici estava tancat amb pany i forrellat, i no podien accedir al hall – de l’escola Ginés Pere Antón i Forns, la descripció ‘tècnica’ ens diu ; es tracta d'un edifici entre mitgeres, que consta d'una planta baixa i un pis amb coberta a dues vessants. S'aprecia una façana de composició simètrica amb un cos central que sobresurt i un capcer de perfil sinuós; una finestra d'ull de bou i una altra amb una exagerada dovella a la clau, així com un portal d'entrada amb coronament molt ornamentat. La resta de la façana té fileres de finestres de la mateixa forma, totes alineades. També es constat un ràfec als cossos laterals.




el projecte presentat l’abril de 1918, era del Jeroni Martorell i Terrats (Barcelona, 1876 - 1951)


http://www.granollers.cat/arxiu/construcci%C3%B3-del-grup-escolar-pereanton
https://www.diba.cat/web/spal/cataleg-fons-jmt

Es curiós que tinguem dades del JOAN MONTAÑÀ I RIERA, (Caldes d'Estrac, el Maresme, 1880 – Granollers, 1926), i no del Ginés Pere Antón i Forns, oi?.

Des del ‘tontisme’ s’afirma que TOT ESTÀ A INTERNET, doncs ja teniu almenys una informació que no apareix, la biografia de Ginés Pere Antón i Forns. Esperem la vostra col·laboració a l’email coneixercatalunya@gmail.com per esmenar aquesta mancança.

No hay comentarios:

Publicar un comentario