jueves, 2 de enero de 2020

MASIA DE CAL SANT MIQUEL. SANTA MARIA D'OLÓ. EL MOIANÈS.

Plovia com si s’hagués d’acabar el món quan retratàvem la casa de Sant Miquel d’Oló, des de la refeta capella homónima, Patrimoni Gencat ens diu que es tracta d'una masia coberta a doble vessant, sent però, la part est, més ampla i llarga. La cara de ponent presenta una portalada de mig punt obrada amb grans i allargades dovelles, i dues finestres, dues de les quals estan ben delimitades amb pedra. La finestra més gran té a la part superior la data de 1735. Un estrep apuntala el mur de la cara de ponent. El cantó de migdia presenta set obertures -finestres- de diferents dimensions obrades amb totxo. La finestra més gran té un arc de descàrrega. L'aparell és força regular, els carreus es disposen en filades i estan units amb morter.

La descripció – com acostuma a succeir en massa ocasions al portal de la Generalitat de ‘Barcelona’ - ens parla d’un passat força allunyat.
http://onabages.cat/21638/entrevista-a-oriol-garriga-impulsor-del-celler-sant-miquel-dolo

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2019/12/sant-miquel-dolo-is-not-dream-santa.html



La casa s’està refent, com podreu veure en la fotografia.


Ens podeu ajudar a interpretar el grafisme de l’escut que hi ha damunt la porta?. Gràcies, coneixercataunya@gmail.com



Abans d’acomiadar-nos de l’Oriol Garriga Solsona, ens proveíem d’algunes de les referencies del Celler de Sant Esteve d’Oló, l’Escletxa i l’Entre Mans i el Sotabosc, que hem compartir aquest Nadal, amb la família i alguns amics. Gaudir dels vins d’aquest celler és un do de Déu, Cohèlet (Eclesiastès), 12 : “ el millor que pot fer l’home és alegrar-se i passar bé la vida. Menjar, beure i gaudir de la felicitat del propi treball és un do de Déu.

No us priveu d’aquest plaer, i preneu-ne bona nota; Mas de Sant Miquel s/n · Santa Maria d’Oló 08273 · Moianès (Barcelona) · 637 05 10 78 · info@cellersantmiqueldolo.com · www.cellersantmiqueldolo.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario