sábado, 4 de enero de 2020

IN MEMORIAM DEL CONVENT.ESCOLA DE L’INSTITUT DE LES FILLES DE MARIA [ MARES ESCOLÀPIES]. ARENYS DE MAR

El divendres 3 de gener de 2020, aliens al despropòsit jurídic que s’estava coent a Madrid, visitàvem Arenys de Mar, i tenia ocasió de retratar al Juan Naazo Montero, davant la façana del que havia estat Convent-Escola del Pio Institut de Filles de Maria de les Escoles Pies.


La que seria coneguda com la Santa Mare Paula Montal i Fornés de Sant Josep de Calassanç (Arenys de Mar, 1799 - Olesa de Montserrat, 1889), va adquirir el 8 de juny de 1852, els terrenys on al mes de desembre del mateix any s’hi van traslladar la comunitat i l’escola.

La façana, dissenyada per Bonaventura Boix i Ramon Quer Torras , és d’estil modernista i s’ha conservat, a diferència de la resta de l’edifici que és de nova planta. Avui l’edifici és casa d’espiritualitat. http://www.arenysdemar.cat/anunci.php?id=645&per_imprimir=1

Ens calen mes dades dels autors, professió, lloc i data de naixement i traspàs, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No sabia trobar cap dada a : https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_d%27Arenys_de_Mar

Està clar que ningú, tampoc la Santa Mare Paula Montal i Fornés de Sant Josep de Calassanç, és profeta a la seva terra.


Catalunya representa per a moltes persones, l’indret, nord enllà, del que deia el poeta que és el lloc on la gent és neta i noble, culta, rica, lliure, desvetllada i feliç!

No hay comentarios:

Publicar un comentario