jueves, 27 de septiembre de 2012

ESPARRAGUERA; LA CASA MODERNISTA DE LA PLAÇA DE L’AJUNTAMENT.

M’aturava per retratar la casa de número 3 de la Plaça de l’Ajuntament d’Esparraguera, sortosament no m’havia cregut el es que proclama a la pàgina web del consistori, allò de que a Esparreguera, llevat de la Colònia Sedó, no hi ha res d’interès!


A la façana llueix un verset que canta les excel•lències – particularment de caire comercial – de la Vila, tampoc el poeta combrega amb l‘afirmació del ‘poder polític’, que esperem veure esmenada properament.

De la descripció tècnica reproduïm : Edifici de planta, pis i golfes. A la façana principal i al primer pis, hi ha una balcons amb barana de ferro forjat que tenen el marc còncau, vorejat per una franja de ceràmica vidriada. Les golfes presenten dues finestres de pedra, formades per tres arquets rebaixats, els quals estan separats per columnes. La part central de la façana presenta una creu amb decoració floral, essent el motiu principal d'un plafó de ceràmica el qual, a la vegada, està rodejat de plafons verds dels mateix material. La teulada, a dues aigües cap a la façana principal, acaba amb un ràfec enrajolat i sostingut per bigues de fusta. A l'interior cal esmentar unes arcades d’estil gòtic.

No s’esmenta l’arquitecte i/o mestres d’obres a qui s’encarregava l’obra, ni tampoc qui en va ser el promotor. Sou pregats d’ampliar-nos aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Als americans els sorprèn una mica aquesta ‘deixadesa’ documental, que en bona part té relació amb el darrer genocidi contra Catalunya 1936-1939

No hay comentarios:

Publicar un comentario