jueves, 6 de septiembre de 2012

IMATGES DEL BAGES QUE S’HAN PERDUT

Recordo que fa uns anys – no gaires – el Feliu Añaños i Masllovet, Director aleshores de la Galeria Fotogràfica de www.moianes.net, i actualment Director i propietari de la pàgina web, endegava una secció amb el nom ‘ Imatges del Moianès que s'han perdut’ , actualment hi ha 72 fotografies, algunes ja en color.


La fotografia : La torre d'Endesa a la Catalana en una foto de l'estiu de 2008. Foto: Ignasi Sivillà que publica l’edició de Manresa de Nació Digital, em feia pensar que aquella iniciativa del Feliu Añaños i Masllovet, és dissortadament traslladable del Moianès, al Bages, i fins a tota Catalunya.

En aquest enllaç : http://pem.ajmanresa.cat/noticies/manresa-obtindra-les-edificacions-dendesa-que-es-convertiran-en-un-equipament-cultural-que-dinamitzara-mes-el-nucli-antic podreu veure com l’enderroc és ‘legal’, és a dir que no contraria allò que Hans Kelsen anomenava ‘les lleis positives’ .

Us animo a fer – a nivell del Bages de moment – aquesta tasca de recollir imatges de ‘realitats’ que han deixat de ser-ho, de trossets de la comarca que – sempre en nom del progrés – sofreixen canvis.

Em pregunto si pel que fa al sufix – esa- , com defensen alguns autors, expressa en els noms abstractes , ENDESA – per exemple - la qualitat que posseeix la persona. Recordem el significat en la llengua anglesa del prefix END

Això és cert sens dubte per ‘La torre d'Endesa a la Catalana’ q.e.p.d.

No hay comentarios:

Publicar un comentario