miércoles, 12 de septiembre de 2012

LA DAMA DE L’ABRIC

Les històries tràgiques succeeixen per arreu, i la seva ‘ freqüència’ no té dissortadament relació amb el nombre de persones que viuen en un determinat indret, clarament estem aquí davant d’un ítem de ‘qualitat’ dels essers humans.

Costa però, imaginar-se que en un espai com l’Argentera a la Comarca del Baix Camp, que en els anys més foscos del feixisme, en un indret avui inexistent, i que aleshores s’anomenava ‘ la Quadra’, en una de les estades que estava sota teulada, nasqués i moris d’inanició el segon fill de la dita ‘ Dama de l’Abric’.


No tinc més dades d’aquesta dona que va arribar a l’Argentera en companyia del seu home i d’un fill menut; duia segons m’expliquen un bon abric de pell que li atorgaria aquesta denominació, i un aixovar de qualitat que va fer pensar que pertanyia a una família de situació folgada.

La situació de misèria a la que es va veure abocada la va trastocar fins al punt que desprès del naixement del segon fill, no va superar el síndrome post part, i no aconseguia atendre d’una forma adequada al nadó que moria al cap de pocs mesos. Aquesta tràgica circumstancia va ensorrar-la – si encara era possible – una mica més.

Només tinc aquestes dades, tinc clar però, que algú hauria de refer des de les dades registrals ( llibres de naixements i defuncions ) de l’Argentera aquest episodi, que certament trenca amb la imatge idíl•lica que moltes persones tenen d’aquest poble.

Sou pregats d’ampliar-nos aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario