domingo, 30 de septiembre de 2012

LA INNOMINADA CASA DEL CARRER DE CAVALLERS 2 BIS D’ESPARRAGUERA

Malgrat que des de l’Ajuntament d’Esparraguera no es convida a fer un tomb perla Vila, us ho recomanem molt vivament, l’església de Santa Eulàlia, el carrer Gran, el carrer de Cavallers, per aquí passava la carretera de Barcelona, això – aleshores i ara ( quants pobles enyoren els temps en que la carretera discorria pel seu interior) - ha deixat un reguitzell d’edificis notables, on llueixen finestrals gòtics i renaixentistes, portals adovellats o façanes vuitcentistes ricament ornamentades.

Em cridava l’atenció una casa del carrer de Cavallers ,amb portal de mig punt, que malgrat trobar-se avui força malmesa , devia aixoplugar ‘gent d’importància’ quan s’hi col•locava un finestral tripartit d’estil gòtic procedent – sembla – que de la Ciutat de Barcelona.

Aclaria que li correspon el número 2 bis del carrer de Cavallers, i deixo el prec a qui pugui saber-ho d’explicar-nos a l’email coneixercatalunya@gmail.com el lloc de procedència d’aquest peculiar finestral.



Havíem fet idèntica petició en relació al portal del ara dit Oller del Mas al terme de Manresa, fins a dia d’avui, la resposta del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, ha estat negativa, també la de la Delegació del Govern del Regne d’Espanya a Barcelona – antigament dit Gobierno Civil - , els Jesuïtes de Sàrria no havien respost, com tampoc l’Ajuntament de Barcelona, ni la propietat actual de l’Oller del Mas. Esperem tenir més ‘sort’ a Esparraguera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario