sábado, 27 de junio de 2015

CASA ESTELA. AGULLANA. L’EMPORDÀ SOBIRÀ. GIRONA. CATALUNYA

Josep Azemar i Pont (Figueres, 1862 - Barcelona, 1914), fou l’autor del projecte d’aquesta singular casa, que trobava al final de la Plaça de l’Església de Santa Maria d’Agullana, a la comarca de l’Empordà sobirà.


La descripció ens diu, la casa s'adapta a la seva situació de cantonera d'una manera molt original, com és la forma arrodonida que pren defugint tota solució formal en forma d'escaire. Aquesta forma rodona acaba essent coronada per una petita torreta, amb força obertures en la part superior i teulat cònic recobert de teula verda. Destaquen la balconada de la primera planta amb ferro forjat i els mosaics blaus i grocs de les obertures, que a la part baixa són d'arc rebaixat mentre que al primer pis són rectangulars. Obertures que a la part baixa són d'arc rebaixat, mentre a la planta són rectangulars. Una cornisa de caire neoclàssic ressegueix, a la façana, els diferents pisos.

No trobava cap dada del promotor, del que ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Fins en aquestes terres de ‘ catalans de primera’, la petjada destructiva pel que fa a documentar el patrimoni històric i/o artístic que ens deixava el segon feixisme, se’ns fa massa evident.

Haurem de fer la llista dels ‘funcionaris’ que des de l’01.04.1939 – en algun cas, fins al dia d’avui – han excel•lit en aquesta tasca infamant, encara que només sigui per saber a qui podem llençar les sabates velles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario