martes, 23 de junio de 2015

EDIFICIS DE L’AJUNTAMENT I ESCOLES PÚBLIQUES DE PINELL DE BRAI. LA TERRA ‘NOBLE’. TARRAGONA. CATALUNYA

Havia demanat informació a l’Ajuntament de Pinell de Brai, a la Terra ‘Noble’ sobre l’arquitecte i/o arquitectes, autors dels edificis de la Casa de la Vila, i de les Escoles Públiques, que porta el nom de l’arquitecte Cèsar Martinell i Brunet ( Valls 1888 - Barcelona 1973).

En el email de resposta em diuen; us comuniquem que a l’arxiu de l’Ajuntament del Pinell no consta la informació sol•licitada sobre l’arquitecte de l’edifici ajuntament i escoles.

Aquests edificis van ser construïts per Regiones Devastadas i, segons la historiadora del nostre municipi, Antònia Serres Buenaventura, aquesta informació potser la podreu trobar a l’Arxiu Històric de Tortosa.



La Terra ‘Noble’ va patir com cap altra comarca, l’acarnissament de les forces militars dels sediciosos feixistes, que veien a tocar la seva victòria, contra el govern LEGÍTIM de la II República, i l’anorreament – una vegada més – de les Institucions, la llengua i la cultura de Catalunya.

Regiones Devastadas era un ens de l’administració feixista, i els seus fons documentals, van ser traspassats a altres organismes de la dictadura, l’absència d’aquestes dades més de 70 anys desprès son una prova fefaent, que contra les afirmacions de la Constitució de 1978, la guerra NO S’ACABAT.

Sou pregats de fer-nos saber les dades dels arquitectes que feien aquests edificis públics al Pinell de Brai, a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario