viernes, 28 de agosto de 2015

CAPELLA DEL MAS CARRERAS. RODA DE BERÀ. EL TARRAGONÈS.

L’Angels Ribalta Masats‎ publica unes fotografies de la que fou capella del Mas Carreras al terme de Roda de Berà, a la comarca del Tarragonès.


Llegia que l’any 1934 l’arquitecte Josep Maria Jujol I Gibert ( Tarragona, 16 de setembre de 1879 + Barcelona, 1 de maig de 1949) oortat pel matrimoni Pascual-Carreras arriba a Roda de Berà, per participar en la remodelació del Mas de Carreras i la seva capella.


El resultat fou una capella d'estil neogòtic amb elements modernistes. A la façana destaquen els arcs apuntats i amb motius lobulats, i el coronament de l'escultura de la Mare de Déu de Lourdes, en aquest estil neogòtic. A l'interior destaquen els detalls pictòrics, les sanefes, les inscripcions bíbliques i els motius escultòrics i arquitectònics, amb un joc de colors contrastats. En darrer terme trobem l'absis, profusament decorat amb l'alternança de jocs pictòrics blaus, vermells i daurats, quatre petits vitralls, i dominat per una imatge del Jesús de les Benaurances.Arran d’aquest encàrrec va entrar en contacte amb el rector de Roda, Mossèn Magí Pujol, qui li encarregà diverses obres a l’església parroquial.

Ens agradarà saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com l’advocació d’aquesta capella.

No hay comentarios:

Publicar un comentario