miércoles, 12 de agosto de 2015

MAS D'EN BOSCH. CAMBRILS. TARRAGONA

Retratava la masia de planta rectangular, amb jardí i pati tancats, antigament era anomenada Mas d'Oliver, i a data d’avui Mas d’en Bosch.


La descripció ens diu que ha estat molt restaurada recentment, amb adequació però , a l'estil original. Reixats antics. Balcons d'Alcaniç. Portes, batents, portons, bastiments de les finestres, etcètera, tot de la època, portat de diferents llocs. Estil renaixentista popular de cap el mil sis-cents. Davant de la façana, molt típica de la comarca, i a l'altra banda del camí que porta el nom del mas, hi ha una petita església, coneguda com capella del Mas d'en Bosch, església de la Mare de Déu de Vilafortuny, o església de Santa Maria del Mas d'en Bosch.


Escrivia l’any 2009 ‘l’edificació – excessiva des del meu punt de vista – ha donat a la zona un aire suburbial, que fa desmerèixer el conjunt del Mas i la Ermita, quina visita us recomanem’.


El fossar deixava d’exercir la seva funció quan s’aixecava el ‘ Cementiri Blanc de Cambrils’.

La crisis econòmica que generaven l’estultícia i corrupció de les elits politiques del REINO DE ESPAÑA, ha trencat el model turístic de forma irremissible, i ha generalitzat ‘l’aire suburbial’ que tenia l’indret. Felicitem – cal fer-ho i és de justícia - al PP & PSOE

No hay comentarios:

Publicar un comentario