lunes, 4 de febrero de 2019

CAN MONTCANUT. TIANA. EL MARESME. CATALUNYA

A Tiana hi ha dos edificis coneguts com Can Moncanut, una a la Riera de Tiana, 117, i l’altra coneguda també però, com Planas o Can Figueres al carrer Isaac Albéniz, 4 de Tiana a la comarca del Maresme.


L’ Enric Terradas, publica una fotografia de Can Moncanut de la Riera de Tiana, 117, de la que Patrimoni Gencat en té una minsa informació; edifici civil amb planta baixa i dos pisos, coberta per una teulada a quatre vessants, al mig de la qual s'aixeca una lluerna per tal d'il·luminar l'interior. El conjunt és de planta quadrada. L'interès de la construcció recau a les seves tres façanes decorades amb motius pròpiament modernistes: línies ondulants, en moviment, amb corbes suaus, i flors. Aquests motius ornamentals es repeteixen a cadascuna de els is parts en que es divideixen les façanes. D'altra banda destaca el voladís de la teulada que sobresurt del perfil general i que està sostingut per suports en forma d'esquadra. La decoració està realitzada en tons de verd i rosa. Un jardí envolta l’edifici.

De Tiana, amb 8.709 habitants a darreries de l’any 2018, no es pot predicar ja allò, de ‘petits’, si però, i amb tota justícia la qualificació d’eixerits.

1 comentario:

  1. Ho comparteixo doncs el nostre Pare Joan Cusso i Buch, fill de Tiana, va tenir llogat des de 1963 el pis superior durant molts anys, quan l'amo era el Sr. Ernest Comajoan, va ser fantàstic per a nosaltres els fills gaudir d'aquesta casa, com a segona residència .

    ResponderEliminar