sábado, 16 de febrero de 2019

HOTEL SUÍS. SABADELL. VALLÈS OCCIDENTAL.

La Nuria Beltran, publica una fotografia de l’edifici del que fou Hotel Suís de Sabadell, amb aquest comentari; Me encanta este antiguo Hotel que ya no lo es.


http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/035-A.htm

Edifici de planta baixa i dues plantes pis, formant cantonada entre el carrer de la Indústria i el carrer de l’Estació. L’edifici de l’hotel és fruit de la reforma d’uns habitatges preexistents. Façana de composició asimètrica, destacant el refinament i l’elegància dels elements decoratius utilitzats, donant com a resultat una obra

AUTOR: Juli Batllevell i Arús. 1902

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=27709

Edifici cantoner que presenta planta baixa i dos pisos. La façana és de llenguatge modernista i combina el maó vist, els esgrafiats amb motius florals, la pedra treballada i les ceràmiques. Al xamfrà hi ha una gran balconada que es recolza sobre una pilastra. Cal destacar també el ferro forjat dels balcons i de l'entrada. L'entrada forma un cancell separat del carrer per una reixa.

L'edifici, tal com era al 1982, provenia de la reforma d'una sèrie d'habitatges entre mitgeres que foren transformades en hotel, tot canviant la distribució interior però conservant les crugies i les obertures de la façana.


AUTOR: Juli Batllevell i Arús. 1902

http://suis.vipdiners.es/historia-de-la-finca/

En algun moment del passat la marca ‘ Hotel Suís’ , era sinònim de qualitat, ni havia a Barcelona, a Sant Celoni, a Sabadell, a ,.., mai els va caldre altra cosa que treballar de forma eficient, i per descomptat, despropòsits com els que diu la ‘camarada’ Irene Lozano Domingo (Madrid, 17 de junio de 1971) és més que dubtós que serveixin per augmentar el prestigi, de la seva marca, oi?.

No hay comentarios:

Publicar un comentario