viernes, 22 de febrero de 2019

CAN VERGÉS. TIANA. EL MARESME. CATALUNYA

El Josep Maria Toffoli Carbonell, publica unes imatges de Can Vergés de Tiana, i afegeix algunes dades molt interessants:



Pel desembre del 1927, Martí Abellà per mitjà del seu apoderat Josep Salla, presenta la instancia i els plànols signats per l’arquitecte Ramón Maria Riudor Capella (1867-1938) , per a la construcció d'una casa situada a l'Avinguda Galcerán (avui Onze de setembre) a la cantonada amb un carrer sense nom (avui carrer d'Enric Borràs).

https://sites.google.com/site/barcelonamodernistaisingular/arquitectes---arquitectos/ramon-maria-riudor-i-capella

La casa que consta d'una planta a nivell de carrer, una planta principal, un pis i golfes, totalitzà 325 metres quadrats. L’edifici , conegut per Can Vergés, està inclòs en el catàleg del Patrimoni Arquitectònic.

En la composició de l'edifici, que és eclèctic, destaquen les tribunes, els ràfecs i el tractament dels angles amb elements decoratius amb pedra i maó vist fent cadena cantonera. La coberta és de dos o més aiguavessos. Hi ha dues cobertes planes transitables.

Patrimoni Gencat ens diu; http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=9155

"Torre" o casa unifamiliar que serveix de mostra de l'arquitectura de l'eixample sud de Tiana: jardí circumdant, planta baixa i pis, combinació de diverses alçades, coberts per teulades de dues o més vessants inclinades amb amplis voladissos.

En aquest cas s'ha d'afegir l'existència de tribunes i el tractament especial dels angles, amb pedra i maó vist, i la cornisa de la teulada, que junt amb el voladís també presenten un bon treball del maó.

El conjunt es troba enlairat respecte el nivell del carrer.


Tiana, té la fortuna de comptar entre els seus veïns, amb el Josep Maria Toffoli Carbonell.

No hay comentarios:

Publicar un comentario