domingo, 10 de febrero de 2019

EDIFICI DEL BANC DE BILBAO. ARA BVVA. SABADELL.

M’explicaven que el BBVA s’està replantejant l’ús de l’edifici que havia estat seu central de la Caixa d’Estalvis de Sabadell.

El meu informador es temia que el replantejament vagi en la ‘mala direcció’ de deixar de donar serveis als ciutadans.

A dia d’avui, sembla que els Bancs ‘perdonen la vida’ dels seus clients, als que maltracten sense miraments.

Contemplar persones grans, amb limitacions físiques – de vegades greus – fent cua davant dels caixers, em fa venir SEMPRE a la memòria els camps d’extermini, a vosaltres no?.

Respecte de l’edifici del Banc de Bilbao diuen a :
http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/152-A.htm


Arquitecte. Eugenio Pedro Cendoya Oscoz (Villabona, Guipúscoa, 6 de setembre de 1894 - Barcelona, 29 de març de 1975

https://ca.wikipedia.org/wiki/Eugeni_Pere_Cendoya

Immoble entre mitgeres, de planta baixa i quatre plantes pis, a excepció de la cantonada on presenta cinc plantes i remunta posterior. Destaca el tractament de la cantonada, en planta arrodonida, així com el potent sòcol de l'immoble constituït per les plantes baixa i primera.

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=27706

Edifici públic, cantoner i que consta de baixos, quatre pisos i àtic. La façana és de pedra aplacada als baixos i obra vista la resta. Té un eix de simetria central, on es col·loca la porta d'accés que té doble alçada i està coronada per unes balconades que segueixen el punt rodó del xamfrà.


Fotografia. Isabel Argany i Comas. 1982

Preparant aquest post m’arribava la noticia de xoc de trens a la línia de Manresa; escoltant la televisió pensava que s’hagués agraït la presència d’un relator, per recollir que es podia haver evitat l’accident amb una despesa mínima, inferior per descomptat al cost de portar al Ministre i el seu seguici fins a Catalunya .

Per això no el volen, oi?.

Ens calen relators en tots els àmbits de la vida pública, aquest NO ÉS UN PAÍS on la honestedat sigui un model de conducta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario