martes, 26 de febrero de 2019

IN MEMORIAM . HOSTAL DE LA POLLA. LES FERRERIES. AIGUAFREDA. EL VALLÈS ORIENTAL. CATALUNYA

El Joan Berruezo Altarriba publica una fotografia antiga de l’Hostal de la Polla, d’Aiguafreda, al Vallès Oriental.



En la data de la fotografia aquest indret es coneixia com les Ferreries, més tard com la Llobeta, i Patrimoni Gencat explica que no és/era l'únic hostal que nasqué arran de l'existència del camí ral.


És un edifici de grans dimensions. Semblant a les masies de tipologia clàssica. Façana simètrica que dóna a la carretera on s'obren moltes finestres. La casa és de planta baixa i dos pisos, coberta amb teulada a dues vessants. En un dels laterals té adossada l'eixida, amb quatre arcades d'arc de mig punt rebaixat aguantats per tres columnes. Aquesta galeria queda com suspesa a l'aire entre els dos cossos.






Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com  , castellardiari@gmail.com de l’autor d’aquell edifici, i de les raons que portaven al seu enderrocament.

1 comentario:

  1. L'Hostal de la Polla o d'en Barré té una xemeneia que és digna de mirar i, evidentment, de conservar. Les Ferreries era el nom amb què es coneixia el petit nucli de serveis: hostals, carnisseria i ferrers que era l'origen de l'actual Aiguafreda un quilòmetre abans d'arribar a l'Hostal de la Polla.

    ResponderEliminar