Malgrat l'arxiu parroquial va desaparèixer durant la Guerra Civil, en la fàbrica del temple queden paleses les diferents èpoques constructives o de reforma. La primera construcció seria gòtica, de la qual encara en resta una part (l'arcada del mur nord). Fou reformada i ampliada al segle XVII, reforma a la qual pertany quasi tota l'estructura actual. La penúltima reforma la féu l'arquitecte Jordi Bonet i Armengol (Barcelona, 1925) l’any 1949, to just acabada la carrera, hom pensa que el va ajudar en aquest projecte de construir de nou el cimbori i el campanar amb un material constructiu diferent al de la resta de la fàbrica, el seu pare Lluís Bonet i Garí (el Cros, Argentona, 1893 - Barcelona, 30 de enero de 1993).
L'any 1990 es va reformar la façana dels peus, coronant-la amb una estructura triangular, la qual emmarca un medalló on hi són representades les claus de Sant Pere, patró de l'església.
La descripció de patrimoni Gencat ens diu ; Eesglésia de carreus de pedra. Consta de tres naus i les cobertes són: volta de canó amb llunetes a la nau central, volta de canó a la lateral, sent d'aresta la coberta de l'entrada. La nau central està separada de les laterals per arcs de mig punt sense pilastres. Aquesta té quatre trams i tres vitralls a cada costat. El cor es troba als peus. La portada és quadrada i pel damunt s'obra una rosassa. Sobre les naus laterals hi ha dos contraforts.
A l'interior de l'església trobem un retaule de la Mare de Déu del Lliri del segle XV d'estil gòtic.
No hay comentarios:
Publicar un comentario