martes, 3 de mayo de 2016

IN MEMORIAM. ESCOLES DE TARRÉS. LES GARRIGUES. LLEIDA. CATALUNYA

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

Tarrés és un municipi de la comarca de les Garrigues. El terme municipal és a l'est de la comarca, perllongant-se de la serra del Tallat i la serra de Vilobí. Limita al nord amb el municipi de Fulleda, a l'oest amb Vinaixa, i a l'est i al sud amb Vimbodí i Poblet, aquest darrer ja de la comarca de la Conca de Barberà.

Tarrés tenia 310 habitants al cens de l’any 1930 – el darrer abans de al dictadura franquista -, i tancava l’exercici 2014 amb 105 habitants. Aquesta pèrdua del 66,13% de veïns, es dona únicament al Pirineu i/o en indrets com Txernòbil, és un èxit de les politiques del feixisme i del cleptofeixisme que aquesta ‘Democraciola’ no ha sabut – hi volgut – esmenar.

L’edifici que acollia les escoles, acull avui la seu dels ADF.
http://tarresaldia.blogspot.com.es/2011/11/renovacio-duna-part-del-magatzem-de-les.html


Ens agradarà tenir noticia de quan es feia l’edifici, i de qui en va ser l’autor a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario