viernes, 22 de julio de 2016

COL•LEGI IMMACULADA CONCEPCIÓ DE LES AGUSTINES MISIONERES DE GAVÀ. EL LLOBREGAT JUSSÀ.

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

Ha costat – i continua costant – recuperar imatges relatives al ensenyament anteriors a la dictadura franquista , especialment al Llobregat jussà, on s’ha fet una gran tasca pel que fa a ‘desfer la memòria de la Mancomunitat de Catalunya, i la Generalitat en els anys de la II República', per la qual cosa felicitem als capitostos feixistes i cleptofeixistes que ho duien a terme, aquí i arreu de Catalunya. Cal recordar – ara que som al 80 AÑO TRIUNFAL – que la pretensió d’aquell regim criminal era la d’esborrar el passat, i situar la història del món al ‘quilòmetre zero’ a partir del Glorioso Alzamiento Nacional, el dictador assumia el paper d’un semidéu, i alhora que s’anul•laven – retroactivament lleis com les del divorci civil – s’escrivia una ‘Història de España’ que començava a la prehistòria de la humanitat, estava clar que el missatge -sobretot per als funcionaris públics- era fer desaparèixer qualsevol referència al passat que poses en dubte la naturalesa divina del sàtrapa, i dissortadament en aquest àmbit, tot continua ‘ atado y bien atado’.

Llegia que el Col•legi Immaculada Concepció es va fundar al 1907. Respon a la necessitat d'educació de la infància i joventut femenina de Gavà. La Sra. Àngela Roca Soler ( Manlleu, 1880 + 1960 ) persona d'extraordinaris valors humans i cristians, dóna a la Comunitat d'Agustines Missioneres el terreny i subvenciona la construcció del primer edifici del centre actual, posteriorment les Agustines Missioners realitzen la construcció de dos edificis més i un poliesportiu.



No trobava cap dada de l’autor de l’edifici, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

L'any 1950 Na Àngela Roca Soler es dirigí al Col•legi Sagrada Família de Barcelona per demanar que una comunitat religiosa es fes càrrec d'un centre escolar per a l’educació dels fills del treballadors de la fàbrica Roca Radiadors a Gavà.

El 12 d'octubre de 1952 va arribar la comunitat dels Germans de la Sagrada Família de Belley. "El Colegio de los Hermanos", com és conegut a Gavà, va tenir molta acceptació pel tipus d'educació i d'ensenyament que oferia. En aquells primers anys totes les matèries eren impartides pels Germans i, com que era un col•legi petit, el tracte amb els alumnes i pares era extraordinàriament familiar


L’Ajuntament de Gavà ha dedicat un carrer a la seva memòria.

http://centrehistoriadegava.blogspot.com.es/2015/07/qui-va-ser-langela-roca.

http://www.mcnbiografias.com/app-bio/do/show?key=roca-soler-angela

Defensem que no seria una despesa excessiva - som al país dels excessos que malgasta el fons de reserva de la Seguretat Social - confegir un panell informatiu per posar-lo en aquests edificis explicant que servien com escola en el període ---- . ----, això ultra ajudar a la recuperació d ela memòria històrica, esvairia els ‘dubtes’ sobre la ‘catalanitat’ dels funcionaris i/o politics dels nostres consistoris. Als catalans, com a la dona del Cèsar se’ls demana que siguin honestos , i que ho semblin. Acostumo a mirar el ‘color polític’ del Ajuntament, i massa habitualment constato que en matèria de recuperació de la memòria històrica, son els de ‘casa’ els primers en no fer res.

Hem recuperat a https://issuu.com/1coneixercatalunya imatges de més de 994 edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, època que no es pot relacionar ni amb l’educació ni amb la cultura ; insistim tossudament en que ens cal l’ajut de TOTHOM per recuperar la memòria històrica, el pas del temps ens juga a la contra, i la Democraciola que s’instituïa l’any 1978, no ha fet res per evitar-ho.

Fem la tasca de recollida d’imatges amb recursos propis – escassos com us podeu imaginar, quan es viu només d’una pensió pública del GOBIERNO DEL REINO DE ESPANA- per aquesta raó, m’ ’adreço principalment a la ciutadania per recavar la seva col•laboració en la recerca dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la dictadura franquista, agrairé la tramesa d’imatges i/o dades a l’email coneixercatalunya@gmail.com i/o a la pàgina https://www.facebook.com/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista-400721423462325/?fref=ts

Us insistim - des del respecte - que passeu de l’admiració a la col•laboració, Catalunya us en deurà una, recordeu sempre que l’infern està empedrat de bones intencions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario