jueves, 14 de julio de 2016

IN MEMORIAM DE L’ESCOLA PÚBLICA DE SANT LLORENÇ DE MORUNYS ANTERIOR A LA DICTADURA FRANQUISTA. EL SOLSONÈS. LLEIDA. CATALUNYA

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

M’explicaven que l’edifici que acollia les escoles fins ben entrada la dictadura franquista a Sant Llorenç de Morunys , és el que avui porta el rètol de DISPENSARI MUNICIPAL


Em costava recuperar imatges dels edificis escolars del Solsonès anteriors a la dictadura franquista, i està clar que la dictadura franquista no portava l’educació i la cultura fins aquestes terres , oi?.

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2016/04/in-memoriam-escola-io-estudi-de-la-vall.html
http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2015/09/escoles-de-peracamps-llobera-solsones.html
http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2016/07/escoles-de-la-colonia-de-treballadors.html
http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2016/07/ajuntament-i-escola-publica-de-lladurs.html
http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2016/04/escola-aiguadora-naves-el-solsones.html
https://ca.wikipedia.org/wiki/Les_Monges_(Solsona)
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2011/11/montpolt-lladurs-el-solsones.html
http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2016/07/in-memoriam-de-lescola-publica-de-sant.html

No seria una despesa excessiva confegir un panell informatiu per posar-lo en aquest edificis explicant que servien com escola en el període ---- . ----, això ultra ajudar a la recuperació d ela memòria històrica, esvairia els ‘dubtes’ sobre la ‘catalanitat’ dels funcionaris i/o politics dels nostres consistoris. Als catalans, com a la dona del Cèsar se’ls demana que siguin honestos , i que ho semblin.

Hem recuperat imatges de més de 961 edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, època que no es pot relacionar ni amb l’educació ni amb la cultura ; insistim tossudament en que ens cal l’ajut de TOTHOM per recuperar la memòria històrica, el pas del temps ens juga a la contra, i la Democraciola que s’instituïa l’any 1978, no ha fet res per evitar-ho.

Fem la tasca de recollida d’imatges amb recursos propis – escassos com us podeu imaginar, quan es viu només d’una pensió pública del GOBIERNO DEL REINO DE ESPANA- per aquesta raó, m’ ’adreço principalment a la ciutadania per recavar la seva col•laboració en la recerca dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la dictadura franquista, agrairé la tramesa d’imatges i/o dades a l’email coneixercatalunya@gmail.com i/o a la pàgina https://www.facebook.com/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista-400721423462325/?fref=ts

Passeu de l’admiració a la col•laboració, Catalunya us en deurà una, recordeu sempre que l’infern està empedrat de bones intencions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario