jueves, 24 de enero de 2013

CAPELLA DE LA MAREDEDÉU DEL CARME A LA COLONIA GUELL.

Retratava l’edifici annex al que avui és el Centre de la Tercera Edat.


Quan en demanava informació al Centre de interpretació de la Colònia Güell, em deien que no en tenen cap informació , raó per la qual no figura obviament a la relació d’edificis que destaquen pel seu interès arquitectònic, social i/o històric.

Una persona resident a la Colònia em deia que era la Capella de les Monges.

Demanava informació a l’Arxiu Gavin del Monestir de les Avellanes a la Comarca de la Noguera, i em contestaven :

Que a Santa Coloma de Cervelló tenen com a desapareguda una Capella sense advocació coneguda, de les Germanes Carmelites de Sant Josep, que van marxar de la Colònia l’any 1918.
fou la primera capella,

I, una segona Capella, advocada a la Marededéu del Carme, de les Germanes Carmelites Missioneres, situada al Carrer Aranyó, 10 al Col•legi de la Santíssima Trinitat.
fou la segona capella que varen construir

Trobava un document molt interessant que venia a corroborar la meva impressió de retratar la que havia estat Capella de la Marededéu del Carme :
http://www.santacolomadecervello.cat/municipi/pdf/historia/passejada_amb_ulls_dona.pdf

Les monges van marxar l’any 1983, així que és més que possible, que alguna de les persones que varen tenir relació amb el Centre, conservin imatges i fotografies, tant de l’exterior com de l’interior d’aquella Capella; sou pregats de fer-nos-en arribar còpies als e.mails:

arxiugavin@maristes.cat

coneixercatalunya@gmail.com

coloniaguell@adleisure.com

Us ho agraïm a l’avançada.

Per descomptat, el mateix esperem si teniu alguna dada de la ubicació física de la primera Capella de les Germanes Carmelites de Sant Josep.

No hay comentarios:

Publicar un comentario