miércoles, 2 de enero de 2013

LA CASA QUE TÉ UNA TORRE A BELLVEI AL PENEDES JUSSÀ

El dia 30.12. de 2012 m’adreçava a l’Ajuntament de Bellvei, població del Penedès jussà [ dit BAIX per traducció del mot castellà BAJO, que s’imposava a sang i fetge l’any 1714 ]. Digui el que digui la ‘història wertadera’.

El sistema em permet enviar-me una còpia :

Aquest és un correu electrònic de petició d'informació via http://www.bellveidelpenedes.com/ de:
ANTONIO MORA VERGÉS
http://www.naciodigital.cat/blocdefotos/index.php?seccio=noticies&accio=veure&id=147781

Preguntarem a l’Ajuntament de Bellvei- que no té Mapa de Patrimoni, ni accés telemàtic al POUM – sobre la història d’aquesta casa que s’aixeca paret amb paret amb la Casa consistorial, i prop de l'església.

L’edifici fa cantonada, i més enllà dels tradicionals cables dels mal dits ‘ serveis públics’, en destaca una torre circular a l'angle i el coronament emmerletat. Malgrat passen els anys i els segles, la política de ‘dessolar la terra’ no decau, ben al contrari, oi ?.


La porta i les finestres de la torre estan emmarcades amb pedra sorrenca, molt diferent de la pedra grisa amb què estan fetes les dues finestres de tradició gòtica que podem veure a cadascuna de les façanes.

Algú la confon amb la Torre de Bellvei (o de Cal Roig).

Si l’Ajuntament, i/o qualsevol persona de bona voluntat ens explica al coneixercatalunya@gmail.com la ‘història’ d’aquesta casa que té una torre, us ho farem saber.

No hay comentarios:

Publicar un comentario