miércoles, 5 de noviembre de 2014

A LA MANERA DE PERE CALDERS I ROSSINYOL

Pere Calders i Rossinyol (Barcelona, 29 de setembre de 1912 – 21 de juliol de 1994), va fer moltes coses – i totes ben fetes -; en qüestió de contes de Nadal té un petit recull 8 CONTES DE NADAL, del que recordo molt especialment en aquesta situació d’extrema misèria, a la que ens ha abocat l’estultícia i la corrupció de les elits polítiques del REINO DE ESPAÑA, un que s’anomena REUNIÓ D’ALT NIVELL, en el que les màximes figures de la imaginari nadalenc, el Pare Noel i els Reis Mags, miren de trobar una solució al conflicte de la globalització, que ha comportat als països catòlics una creixent presència de la figura i els costums del Pare Noel, alhora que – tot i que amb més dificultats - els Reis Mags estenen també la seva influència arreu del món; està clar que un i altres de la mà de les multinacionals del sector, oi ?.


Apareix el fet d’un primer món – cada cop més petit – en el que la quitxalla no en té mai prou, i viu permanentment insatisfeta, i la resta on no hi ha res en aquestes diades, un any rere un altre.

La proposta ‘revolucionaria’ del Pare Noel consisteix en que tots quatre es jubilin – ara que encara és possible, segons diuen els Ministres d’Economia i/o Hisenda - , i fer saber a la quitxalla, i a la ciutadania en general, que les seves peticions les hauran d’adreçar en endavant als esmentats Ministeris. Us ho imagineu ?,



Senyors Ministres ; m’he portat molt bé aquest any, no he fet enfadar als pares, i en l’àmbit dels estudis diuen que ‘progresso adequadament’, així doncs, malgrat que el pare està a l’atur voldria :

1. Que el banc no ens desnonés de casa nostra per impagament.
2. Que el pare trobes una feina que li permeti alhora que sortir del pou de la depressió, poder fer-se càrrec sense angoixes de les despeses ‘habituals’ d’una família.
3. Que es mantinguin en l’àmbit públic les escoles, la sanitat, i la protecció dels més desfavorits.
4. Que s’aconsegueixi tallar la sangonera de la corrupció ; de la que el seu partit, n’és el primer i més gran beneficiat.
5. Que la Justícia – Universal i Gratuïta - tingui els mitjans que li calen per dur a terme de forma eficient la seva tasca.
6. Que la ‘Democràcia’ deixi de ser un concepte - que només vostès poden interpretar - , per passar a ser el fonament de la vida ciutadana.
7. No li demano cap cosa ‘material’ perquè en aquesta època de retallades, ja se sap que el poble ha de fer sacrificis.


Antonio Mora Vergés

No hay comentarios:

Publicar un comentario