jueves, 20 de noviembre de 2014

CARTA DE L’AVI



1. Cada un de vosaltres és un regal meravellós tant per a la seva família com per a tot el món. Recordeu sempre, especialment quan els vents freds del dubte i el desànim cauen sobre la vida.


2. No tingueu por … de ningú ni de res quan es tracti de viure la teva vida més plenament. Persegueix les teves esperances i els teus somnis, no importa com de difícil siguin ni el que els altres pensis. Moltes persones no fan el que volen pel que altres puguin pensar o dir. Eviteu els pessimistes i els seus pensaments. “Sí, però què passaria si …” Al infern amb “què passaria si …” Fes-ho! El pitjor de tot en la vida és mirar cap enrere i dir: “Jo tindria, podia tenir, hauria d’haver fet. “Assumiu riscos, equivoqueu-vos, admeteu els errors.


3. Totes les persones del món són de carn i ossos. Algunes poden portar barrets de fantasia o tenen grans títols o (temporalment) ostenten poder, i volen fer-te creure que estan per sobre de la resta. No els creguis. Tenen els mateixos dubtes, temors i esperances que vosaltres. Qüestiona l’autoritat sempre, però sigues prudent i curós en la forma en què ho fas.


4. Fes una llista de totes aquestes coses que vols fer a la vida: viatjar a llocs, desenvolupar una habilitat, dominar un idioma, conèixer algú especial, etc. Que sigui llarga, i obliga’t a fer algunes coses cada any. No diguis: “ho faré demà” (o el proper mes o l’any vinent). Aquesta és la manera més segura de deixar de fer alguna cosa. No hi ha demà, i no hi ha un moment “adequat” per començar alguna cosa, excepte ara.


5. Sigueu amables i ajudeu a la gent – especialment amb els més febles, els covards i amb els vostres fills. Tothom porta una pena especial, i necessiten el suport d’una altra persona.


6. No formeu part de les forces armades o de qualsevol organització que entreni per matar. La guerra és el mal. Totes les guerres són iniciades per vells que forcen o enganyen els joves a odiar i matar-se els uns als altres. Els que les promouen sobreviuen, i, poc després de començar-les amb una ploma i un paper, les acaben de la mateixa manera. Però en els decurs d’aquell període de temps moltes persones bones i innocents moren.


7. Llegiu llibres, tants com pugueu. Són una meravellosa font de plaer, de saviesa i d’inspiració. No necessiten bateries ni connexions especials, i te’ls pots emportar a qualsevol part.


8. Sigueu sincers.


9. Viatgeu: Sempre, especialment però, quan sigueu joves. No espereu fins que tingueu els diners “suficients” o fins que tot estigui “a la perfecció. “Això no passa mai.


10. Trieu el treball o la professió perquè us agrada fer-ho. És clar, que aquesta no és una tasca senzilla, el treball però, ha de ser un temps d’alegria. Aneu amb compte de triar un treball només pels diners.

11. No crideu. Mai funciona, i et fa mal a tu mateix i als altres. Cada vegada que he cridat, he fallat.


12. Compliu les promeses amb els nens. No hem de dir “ja veurem” quan volem dir “no”. Els nens esperen la veritat, doneu amb amor i bondat.


13. Mai li digueu a ningú que l’estimeu quan no ho feu.


14. Viviu d’acord amb la natura: sortiu a l’aire lliure, bosc, muntanyes, mar, desert. És important per l ‘”esperit”.


15. Visita Catalunya. És el lloc on va néixer la nostra família – sobretot l’interior – L’argentera, el Mas de Barberans,…


16. Abraceu a les persones que us estimen i estimeu. Digueu-los el molt que signifiquen per a vosaltres ara, no espereu fins que sigui massa tard.


17. Sigueu agraïts. Hi ha una dita molt nostrada: “Aquest és un dia de, i en les nostres vides, i no tornarà. “Viu cada dia amb això en ment

No hay comentarios:

Publicar un comentario