viernes, 28 de noviembre de 2014

VISTA DELS ARCS. BELLVIS. PLA D’URGELL. LLEIDA. CATALUNYA

La Montse Germà Pifarré publica una fotografia bucòlica amb els poble dels Arcs com a fons, aquesta població forma part avui del terme municipal de Bellvis, que pertany ara a la comarca del Pla d’Urgell, fins a l’any 1988 formava part de la Noguera.


Crida especialment l’atenció la fesomia de l’església de Sant Antoni, de la que ens diu la descripció que és un edifici d'una nau, amb façana de gust neoclàssic, si bé els florons i corbes del cos superior recorden encara al barroc. El campanar és al mur est, té forma quadrada i la part superior és acabada amb una espècie de pinacle. L'obra és de pedra, i les façanes són arrebossades excepte els angles i la part superior de la façana, de pedra vista. La capçalera és plana. Damunt la porta hi ha la data de 1792 i el rellotge de sol, col•locat damunt el finestral circular de la façana, té la data de 1778.

No trobava a quina advocació de Sant Antoni està dedicada; el Josep Sansalvador Castellet, de l’Arxiu Gavin em deia arribar un e.mail ; església sufragània de Sant Antoni Abat.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com



No hay comentarios:

Publicar un comentario