viernes, 14 de noviembre de 2014

ERMITA DE LA MAREDEDÉU DELS DOLORS. MÓRA D’EBRE. RIBERA D’EBRE. TARRAGONA. CATALUNYA

M’aturava per retratar aquesta esglesiola , i visionar des de la terrassa el riu, quan un dels operaris que treballen possiblement per consolidar aquest terreny, em muntava un pollastre de consideració, sembla que ell si que podia deixar aquí el seu camió TOT EL TEMPS QUE ESTIMES NECESSARI, però nosaltres no podíem entrar un vehicle petit, per evitar esforços a una persona de 88 anys; vaig pensar que aquesta deu ser ara l’hospitalitat d’alguns morencs.


L’ermita de la Mare de Déu dels Dolors, està situada al nord del nucli urbà de la vila de Móra d'Ebre, al costat de l'hospital comarcal de Móra d'Ebre i prop del castell, en una terrassa des d'on es contempla el riu.

La descripció ens diu; petit temple d'una sola nau cobert per una volta de canó, recolzada damunt d'una cornisa motllurada que recorre els murs laterals. La porta d'accés és d'arc apuntat motllurat, emmarcat per dues pilastres amb impostes i capitells. Dues cornises motllurades rematen la part superior de la façana, la qual està rematada per una fornícula apuntada rematada per una creu, i amb l'escena del calvari a l'interior. La construcció està arrebossada i emblanquinada.


Aquesta ermita originalment era d'estil neogòtic, fou totalment destruïda l'any 1837.

Va ser reconstruïda a finals del segle XIX.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario