lunes, 29 de enero de 2018

L’EDIFICI DE L’AJUNTAMENT DE TÀRREGA VA ACOLLIR EN ALGUN MOMENT LES ESCOLES PÚBLIQUES?.

Dins de la plaça Major de Tàrrega hi ha dos dels edificis més emblemàtics de la població, un és el de l'Ajuntament de Tàrrega i l’altre l'església parroquial de Santa Maria de l'Alba.

Patrimoni Gencat explica que l'Ajuntament de Tàrrega es construeix com a casa de la vila dins d'un estil eclèctic entre l'arquitectura renaixentista i els nous estilemes que portà el Barroc.


La façana d'aquest edifici és la única part original conservada, degut a que interiorment s'ha transformat per tal d'abastir-hi les oficines municipals. La façana es distribueixen en quatre pisos d'alçada on a la planta baixa hi ha l'accés principal que es realitza per una porta emmarcada per pilastres que es sostenen un entaulament coronat per un frontó triangular partit en la seva part superior i que interiorment hi allotja un alt relleu amb l'escut de la població caracteritzat per una àguila bicèfala coronada on al seu cos hi custodia un escut. A la primera planta de la façana hi ha l'àmplia balconada de forja que dóna a la pl. Major. Damunt d'aquesta planta noble hi ha el penúltim pis del qual només se'ns conservem dues finestres laterals i finalment la part superior de l'edifici és acabat per una galeria de tretze finestres rematades en arcs de mig punt, protegides superiorment per una cornisa d'àmplia volada.

No trobava cap dada que confirmes – com era molt habitual arreu de Catalunya - que l’edifici acollis en algun moment les Escoles Públiques.

Tàrrega tenia al cens de 1787, 3.909 veïns, dels quals entre 1/3 i ¼ estaven en edat escolar.

Ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario