martes, 30 de enero de 2018

QUI VA SER EL PROMOTOR DE LA CASA GABERNET ESPANYOL DE MANRESA?. EL BAGES. CATALUNYA

Llegia que l’arquitecte Ignasi Oms i Ponsa (Manresa, Bages, 25 de gener de 1863 – Barcelona, 21 de juliol de 1914) va ser l’autor entre altres d’aquesta casa del Passeig Pere III, 26 de Manresa, coneguda com CASA GABERNET ESPANYOL o Labernat Espanyol.
http://historiesmanresanes.blogspot.com.es/2011/09/la-ruta-modernista-dignasi-oms-i-ponsa.html

Cap dada del promotor – com és mal costum dissortadament a casa nostra - , ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com del se nom, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs ,..., aquestes dades acostumen a explicar força la societat de l’època en que s’aixecava la casa, i per altra part son ‘de manual’ en qualsevol país civilitzat.

Quan a la descripció, patrimoni Gencat ens diu ; edifici d'habitatges entre mitgeres de composició unitària, i simètrica. De planta baixa, tres pisos amb terrat al damunt. Façana simètrica. Composició ordenada d'obertures segons eixos verticals. Finestres geminades formant arc tribular a la planta baixa. Una obertura damunt el portal d'accés. La resta d'obertures són balcons llindats (baranes de ferro i baranes de gelosia de pedra al tercer pis).


L'interior presenta un vestíbul decorat amb elements neogòtics. Obra de totxo arrebossat. Gran ornamentació de la façana. A la cornisa superior hi ha una sèrie d'arcuacions alternades amb magolles.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario