sábado, 6 de enero de 2018

XOCOLATA DE REIS

Tenim aquest costum, trobar-nos tot al voltant de les 9,00 del matí i esmorzar xocolata amb pa torrat, amb xurros, amb croissants, amb enciamades,..., ho fem només el matí de Reis, el més petits aprofiten per recollir els regals que ses Majestat els han deixat a casa.



El costum és ancestral a la família Mora, i s’hi van afegint els que entren a formar-ne part, per raó de vinculació matrimonial o per naixement.

En aquest esmorzar – ho tinc molt i molt assumit – es fan presents tots els que ens han precedit en aquest trànsit vers la casa del Pare Celestial, no cal posar-los xocolata, ni necessiten cadira, la seva presència la sentim amb més intensitat els que ja tenim un anys, i ens confirma que cal continuar mimant i practicant aquestes tradicions de família.

Avui, des del fons del cor, s’afegia al record dels ‘absents de la família’, tots els que des de les presons de castellà o a l’exili d’una Europa curulla de corrupció, viuen aquests dies separats de les seves famílies i la seva gent, envoltats d’un núvol d’odi i d’incomprensió.

La Bíblia ho recull a Deuteronomi, 27,1,...

Maleït el qui assassini d'amagat el seu proïsme!" I tot el poble respondrà: "Amén."

Maleït el qui es deixi subornar i assassini un innocent!" I tot el poble respondrà: "Amén."

Maleït el qui no observi els manaments d'aquesta llei i no els compleixi!" I tot el poble respondrà: "Amén."

Antonio Mora Vergés

No hay comentarios:

Publicar un comentario