lunes, 30 de marzo de 2020

LA RECUPERADA ESGLÉSIA DE SANT RAMÓN DE PENYAFORT AL NUCLI HOMÒNIM DE CONSTANTÍ. EL TARRAGONES

El Raul Pastó Ceballos em feia arribar una fotografia de l’Església de Sant Ramón de Penyafort (Santa Margarida i els Monjos, Alt Penedès, 1180 - Barcelona, 1275), al nucli homònim , al terme de Constantí a la comarca del Tarragonès.




Patrimoni Gencat
ens diu que el nucli de Sant Ramón està format per tres grans masos que constitueixen un caseriu i que són anomenats Sant Ramon de Dalt, del Mig i de Baix. 




Antigament se'l coneixia com a mas dels Tarongers.

El 1610 hi havia una església dedicada a Sant Ramon de Penyafort.

El caseriu actual també té una església petita (capella) que en el frontó de la porta té la data de 1790.

Presenta frontó amb lluneta. Damunt la portada hi ha una fornícula que devia portar la imatge del Sant i a sobre hi ha una rosassa. L'edifici principal del Caseriu, sant Ramon del Mig, és de formes senzilles però de grans proporcions, de planta baixa, pis noble i golfes, i dues ales als costats de la façana amb el remat del conjunt de formes arrodonides. Avui als edificis antics no hi viu ningú, però és molt important com a explotació agrària.

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=12226


Des de l’any 2014 gràcies al ensems a la “santa obstinació de mossèn Joaquim Claver Caselles, i el  ‘bon taranna’ dels propietaris del masos de Sant Ramón, la Parròquia de Constantí ha pogut recuperar la possessió de l’ermita de Sant Ramon de Penyafort, tancada al culte des de fa anys.

https://www.naciodigital.cat/tarragona/noticia/3641/reobren/al/culte/ermita/sant/ramon/penyafort/constanti

http://tac12.alacarta.cat/tac-constanti/capitol/recuperada-l-x27-ermita-de-sant-ramon-de-penyafort

http://www.arxiudeconstanti.cat/arxius/1681

https://www.youtube.com/watch?v=nVLBlcMiExY

http://web.constanti.cat/events/caminada-popular-a-lermita-de-sant-ramon/


https://issuu.com/arxiudeconstanti/docs/rutes9_/31

Si sobreviviu a la pandèmia, poseu Constantí, el Tarragonès , .., Catalunya a la vostra agenda per aquest any 2020.

Tal com va tot plegat, i amb el paisanatge que mana en aquest món, Donald John Trump, Vladímir Vladímirovich Putin, Recep Tayyip Erdoğan, Binyamín Netanyahu,..., i qüestions tant greus com canvi climàtic – potser irreversible - , i les amenaces com el coronavirus,..., fer plans a llarg termini no sembla massa lògic, oi?.

Ermessenda de Valrà, ens deixava una reflexió molt adient “ el demà NO existeix”

Ah!, em trucaven des de ves a saber on perquè els donés accés remot al meu ordinador, m’explicaven que eren de Windows i que li farien una ‘repassada’ ; em feia el suec, i us aconsello fer el mateix si us succeeix, en cas de dubte consulteu als tècnics locals que us subministraven


Us esperonem,  més encara si és possible, a donar compliment a TOTES les instruccions de les autoritats sanitàries CATALANES  per evitar l’extensió de la Covid.19, només així i amb la intercessió de Sant  Ramón de Penyafort  , davant l’Altíssim,  podrem aconseguir  que s’aturi aquesta sindèmia que s’acarnissa amb les persones grans, els malalts crònics, els que pateixen limitacions físiques i/o psíquiques, i  aquells que no tenen una bona situació econòmica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario