jueves, 5 de marzo de 2020

VIATGES A LA CARTA. XALET MIRAMAR - XALET DEL NIN. VILANOVA I LA GELTRÚ. EL GARRAF

Retratàvem el Pere Albert Carreño, el Juan Navazo Montero i l’Antonio Mora Vergés , des del indret on s’aixeca l’escultura Pasífae del vilanoví Òscar Estruga Andreu, (Vilanova i la Geltrú, 1933) el xalet Miramar, conegut també com el xalet de Joan Ferrer Nin, que fou construït l’any 1913 per l’arquitecte Josep Font i Gumà (Vilanova i la Geltrú, Garraf, 1859 - 1922)
http://pujoltorres.com/xalet-nin/


L’any 2014 escrivia que el projecte cercava aconseguir el lligam de l’arquitectura popular catalana – fem referència a les tradicionals cases pairals del nostre país , s’assolia aquest propòsit en aquesta obra de dimensions considerables, en la que composició de volums i els materials emprats s'integren perfectament, i sense estridències, a I’entorn – amb els corrents de moda a l’època, afegia aqui alguns elements més cultes, com I'atri d'arcades de mig punt, amb regust del renaixement italià, però defugia alhora tota altra mena d’ornamentacions no motivades.

Retratava lateralment la façana de la Capella advocada a Sant Gervasi i sant Protasi, de tipus barroc , que es troba situada dins el recinte de Miramar, i que Joan Ferrer Nin, va fer restaurat i la va reobrir al culte públic.



En els dies foscos que generava la sedició del feixisme contra el GOBIERNO DE LA II REPÚBLICA ESPAÑOLA, amb aquiescència expressa de la jerarquia catòlica amb l’excepció nobilíssima de Francesc d'Assís Vidal i Barraquer (Cambrils, Baix Camp, 3 d'octubre de 1868 - Friburg, Suïssa, 13 de setembre de 1943) arquebisbe de Tarragona i cardenal, l’interior va ser cremat.

Patrimoi Gencat
ens diu del xalet de Joan Ferrer Nin, que es tracta d'un edifici residencial aïllat. Està aixecat respecte el nivell del passeig. Es compon de planta baixa i una planta pis sota coberta a quatre vessants de la que sobresurt una torratxa de planta quadrada amb coberta de pavelló. L'edifici principal està format per tres cossos i torratxa amb dos cossos de planta baixa que formen terrat superior.

Les parets de càrrega són de pedra i totxo. Els forjats són bigues de ferro i revoltó ceràmic i de bigues de fusta i cairons vidriats.

Les façanes són de pedra carejada d'aparell irregular. Consta d'un atri amb tres arcades de mig punt i columnes de fust llis amb base i capitell.

El balcó i les baranes dels terrats són de ceràmica vidriada. Trobem obertures amb llinda, d'arc rebaixat i de mig punt. Presència d'un ràfec perimetral important.

l'any 1945 es va fer una restauració, i novament l’any 2009.

https://www.bodas.net/fincas/xalet-del-nin--e111420

Poseu Vilanova i la Geltrú, .., Catalunya a la vostra agenda per aquest any 2020.

No feu previsions a llarg termini, entre el canvi climàtic, l’estultícia i corrupció de les elits polítiques, el coronavirus i altres ‘fineses’ que ens tenen preparades , la frase ‘ el demà NO existeix’ que ens deixava l’Ermessenda de Valrà, ha esdevingut més que profètica, oi?.

Us penarà tota l’eternitat si no seguiu el nostre consell

No hay comentarios:

Publicar un comentario