sábado, 5 de mayo de 2012

NOUCENTISME. EL MASET A SANT QUIRZE DE SAFAJA

Intentava accedir a la finca anomenada ‘ el Maset’, en el primer revolt del camí asfaltat un rètol ‘ prohibit el pas’ ; retorno a l’entrada de la finca, i ben aviat un vehicle Renault – diria que del model R-4 . fa el gir, intento parlar amb el conductor, però no s’atura i fins diria que accelera la marxa.

Per internet apareix :
AGROPECUARIA EL MASET S.L.
Dirección : Afores, S/N
08189 , SANT QUIRZE SAFAJA , BARCELONA Servicios: PRODUCCION AGRICOLA.

Ho intentaré en una futura ocasió – això d’accedir fins a la casa- avui però , agafo els pals de trekking i començo a caminar des de l’accés antic, amb molt d’esforç puc obtenir una imatge llunyana, en la que distingeixo l’ermita dedicada a l’advocació de la Mare de Déu del Roser.


La casa segons llegeixo va ser construïda el 1919 per Josep Puig i Cadafalch (Mataró, Maresme, 17 d'octubre de 1867 - Barcelona, 23 de desembre de 1956), net del Mas Cadafalch, en terme avui de Castellar del Vallès.

Per encàrrec de Mercè Fargas Raymat, mare de Ramon Trias Fargas (Barcelona, 27 de desembre de 1922 - El Masnou, 22 d'octubre de 1989).

Us deixo uns enllaços per veure imatges de la casa :
http://ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:SantQuirze-CanFargas-5017r.jpg

i de l’ermita de la Mare de Déu del Roser.
http://ca.wikipedia.org/wiki/La_Mare_de_D%C3%A9u_del_Roser_del_Maset

El Maset serà una de les primeres ‘ cases d’estiueig’ que s’aniran aixecant a la plana del Moianès.

Qui sap si com a conseqüència de la crisis econòmica que propiciava al ensems, la corrupció i l’estultícia de les ‘classes dirigents’; enlloc de la reivindicada ‘comarca natural’ del Moianès, parlarem d’un terme municipal amb aquest nom, que inclourà totes les poblacions, desagregant-les de les comarques ‘politiques’ del Vallès Occidental, Vallès Oriental, Osona i Bages.

Penjaré la imatge a http://fineartamerica.com/ ; http://500px.com/ ; amb l’esperança que els estrangers ‘comprin’ el país – que ara esta baratet - , i ens l’arreglin. Dels ‘indígenes’ d’aquí i d’allà no me’n refio gens.

No hay comentarios:

Publicar un comentario