lunes, 19 de agosto de 2013

CASA BENÈFICA DEL MASNOU.

Retratava des de la platja un sostre acolorit al costat de l’església parroquial de Sant Pere; en la meva posterior recerca constatava que es tracta de la Residència Casa Benèfica del Masnou.


La creació d'aquest asil en un moment en que el cens voltava les 3400 ànimes, va suposar a la vila del Masnou el nomenament de Vila benèfica per part del rei Alfons XIII, segons decret del 25 de novembre de 1902.

La descripció tècnica explica ; Edifici aïllat de planta composta per un cos central de planta rectangular amb una torre de planta quadrada a la seva part frontal.

La torre, on hi ha l'accés a l'edifici, està separada de la nau posterior per un cos més baix. Està coberta amb una cúpula feta amb escates de ceràmica vidriada. L'accés es realitza per una escalinata presidida per una portada ogival on es pot llegir Casa Benefica, al damunt l'any 1901 i una finestra geminada amb quatrilobul. Al seu darrere hi ha un cos rectangular cobert a doble vessant i obert als laterals amb finestres motllurades. Els paraments són de maons vermells amb recrescuts estucats de blanc en cantonades i emmarcant les obertures a mode d'arcs postissos.

Gaietà Buïgas i Monravà (Cerdanyola del Vallès, 1851 - 1919) va ser l’autor d’aquest edifici.

No hay comentarios:

Publicar un comentario