viernes, 30 de agosto de 2013

PATRIMONI INDOCUMENTAT DE CARDONA.

Al cens de 1960, en el moment més àlgid del segon feixisme ( Dictadura de Francisco Franco ) Cardona assoleix els 7.885 habitants, a partir d’aquella data s’inicia una davallada que a darreries de 2012 , ho deixarà en només 5.064, prop ja dels 4.820 que es comptaven a darreries del primer feixisme ( Dictadura de Primo de Rivera ). El declivi econòmic, demogràfic i social a la comarca natural del Cardener, esdevé un clam esfereïdor, que sembla que no s’escolta – encara – a la megalòpolis barcelonina.

No disposa Cardona d’un Catàleg de Patrimoni en línia, i tenim tota la sensació que des d’algun ‘reducte intel•lectual cardoní –‘Patrimoni Històric’ només es pot considerar allò que tingui relació amb els Cardona ( comtes, marquesos i ducs, senyors feudals d’aquestes terres).

Discrepo radicalment d’aquesta concepció i en la meva darrera visita a Cardona retratava edificis singulars dels que no en trobava dissortadament dades dades.


Els aniré publicant sota l’epígraf ‘El Patrimoni indocumentat de Cardona’, i adreço un prec molt especialment als cardonins de bona voluntat, perquè ens ajudin a completar aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario