lunes, 26 de agosto de 2013

EL MODERNISME INDOCUMENTAT DE SANT VICENÇ DE MONTALT. El MARESME

M’arribava fins a Sant Vicenç de Montalt amb l’únic objectiu de retratar les cases ‘modernistes’ del Passeig del Mar, qualificades com ‘noucentistes’


El nom de Noucentisme va aparèixer per primera vegada en les gloses d’Eugeni d’Ors. Ell n’és el creador i el principal ideòleg. D’Ors justifica el nom amb diversos motius: per una banda trobem el referent directe del Quattrocento (1400) i el Cinquecento (1500) italians. Noucentisme ve de 1900. D’Ors diu que noucentista és un adjectiu cronològic. Per altra banda, nou és el contrari de vell. S’inicia un segle nou, amb propostes de canvi noves que trenquen amb el que era vell.
En realitat el Noucentisme sorgeix per oposar-se al Modernisme, malgrat que fins el primer feixisme ( Dictadura de Primo de Rivera ) n’és el seu continuador.

Reiterem la crida als santvicentins de bona voluntat per documentar - com cal – el Patrimoni Històric de Sant Vicenç, i d’una forma molt concreta les cases del Passeig Marítim :

6. http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2013/08/el-modernisme-indocumentat-de-sant_3010.html
7-8. http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2013/08/el-modernisme-indocumentat-de-sant.html
9. http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2013/08/el-modernisme-indocumentat-de-sant_24.html
13. http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2013/08/el-modernisme-indocumentat-de-sant_26.html
14. http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2013/08/el-modernisme-indocumentat-de-sant_26.html
18. http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2013/08/el-modernisme-indocumentat-de-sant.html

Ens calen les dades dels promotors i del mestre d’obres i/o arquitecte autor de l’edifici. Agrairem la tramesa d’aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com , l’Ajuntament, com totes aquestes entitats públiques, té l’obligació legal de fer-ho, la llei però no estableix cap sanció en cas d’incompliment, ni cap termini per dur-ho a terme, recordem que la ‘Democràciola’ començava l’any 1978, i certament no hi ha hagut temps per elaborar els Catàlegs de Patrimoni Històric, però si dissortadament , de deixar ‘sense patrimoni’ una gran part de la ciutadania.

El món s’admira avui , no tant per l’estultícia i la corrupció de les ‘elits’ politiques del REINO DE ESPAÑA – que son endèmiques - , com per la paciència infinita del poble davant d’aquest escàndol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario