sábado, 24 de agosto de 2013

PARC DELS GERMANS GABRIELISTES DE SANT VICENÇ DE MONTALT

Trobava en una pàgina publica ; Parc dels Germans Gabrielistes, en Sant Vicenç de Montalt: mirador natural, con vegetación autóctona y árboles centenarios, coronado por una torre de vigilancia del siglo XVIII.

La Congregación de los Hermanos Gabrielistas o Montfortianos, en 1915 adquirieron la espaciosa finca de «Can Valls», en el municipio de Sant Vicenç de Montalt, cerca de Caldetas a la que trasladaron su casa general en España, y en la que hasta 1936 recibieron su formación júniores, novicios y escolásticos.

En julio de 1936, «Can Valls» se convirtió en casa refugio de los Hermanos de la Provincia, pasando detenidos en ella las primeras semanas. Pero el 7 de noviembre de 1936, un centenar de milicianos de la FAI invadieron la casa y en un autobús se llevaron presos a la checa de San Elías de Barcelona a todos los Hermanos mayores de 18 años (44, más el Padre capellán). Los estudiantes más jóvenes fueron llevados a centros de asistencia social, y los mayores permanecieron en «Can Valls», bajo el control de un comité rojo, dedicándolos a la explotación de la finca.
http://hispaniamartyr.org/Martires/14_9_Gabrielistas.pdf

Estava adossada a l'edifici del convent. La porta i les finestres que té són petites. Està coronada amb merlets que en general s'han conservat en molt bon estat excepte a la banda enderrocada per Núñez y Navarro. Formalment compleix amb la tipologia habitual de les torres del segle XVI. A partir del segle XVII es va reformar ja que els matacans voltegen tot el terrat. Les altres característiques d'aspecte més tècnic fan referència, per exemple, a la porta d'entrada, que està situada a una certa alçada, per a una millor defensa o com les torres eren en general amb baixos i de dues plantes comunicades per una escala de cargol, amb graons i volta de pedra -més endavant es farien amb rajoles-. Per a la construcció d'aquestes torres s'empra la pedra i el morter de calç.


Llegia que aquestes torres durant els segles XVI i XVII servien de defensa contra els corsaris del Mediterrani, després del segle XVIII, els monarques manaven destruir-les perquè no foren utilitzades contra ells. Està clar que els encarregats de fer aquesta tasca d’enderrocar les torres, eren uns inútils i uns corruptes si atenem al resultat de l’encàrrec que rebien dels sàtrapes de l’època.

Com els catalans som poliglotes ‘naturals’ he respectat la llengua en que estaven les fonts. És curiós però, que encara avui les pàgines estiguin escrites NOMÉS en llengua castellana, sobretot ara que els turistes del REINO DE ESPAÑA, no poden fer vacances com a conseqüència de la fallida del estat, propiciada per l’estultícia i la corrupció infinita de les elits politiques.

Com exemple la inefable Teofila, alcaldessa de Cadis, el nom d’origen grec, té el següent significat : Ama a Dios

La pilota està ara a la taula de Déu, no de l’església catòlica reformada de ESPAÑA que és NOMÉS una extensió del PP

No hay comentarios:

Publicar un comentario