miércoles, 14 de agosto de 2013

LA CASA TORRES VILARÓ DE BEGUES

Ens aturàvem el Josep Olivé Escarré i l’Antonio Mora Vergés, davant el magnífic edifici de l’Ajuntament de Begues.
No ens sobtava – encara formem part del REINO DE ESPAÑA- no trobar cap dada en relació a l’autor d’aquest edifici que si hem de creure les dades de la fitxa de Patrimoni s’alçava de cop i volta un dia indeterminat del segle XX – pensem que com més tard, dins del primer feixisme ( Dictadura de Primo de Rivera )-.

Les des diuen; torre d'estiueig feta construir per la família Torres Vilaró, de Barcelona, a principis del segle XX i actualment seu de l'ajuntament.


La façana de l'avinguda Torres Vilaró ofereix una impactant policromia amb la combinació de frisos ceràmics de diferents formes, dibuixos i colors. Les finestres del primer pis evoquen l'estil gòtic mentre que les del pis superior són d'inspiració romànica.


La façana que dóna al carrer Onze de Setembre es caracteritza per la seva doble galeria porticada.

I la descripció tècnica; edifici de planta rectangular, amb planta baixa i dos pisos. Les façanes estan obertes als quatre costats i presenta tres crugies per planta. És de composició simètrica a partir dels buits de la planta baixa. Presenta una interessant ornamentació a la façana principal, amb elements neogòtics, una obertura balconera i barbacana de ferro forjat en filigrana i aplacat ceràmic de colors molt vistosos a manera de sanefes entre les diferents plantes.
Corona l'edifici un timpà triangular ornat, sanefa, motllures i cornisa amb barbacana de fusta. La coberta és a dues vessants. Fusteria de fusta. A ambdós costats de la façana principal hi ha una tanca de paredat antic i reixes de ferro forjat.

Ens agradarà tenir noticies a l’email coneixercatalunya@gmail.com dels noms i cognoms dels promotors, i de les dades del mestre d’obres i/o arquitecte autor del projecte.

A casa del ferrer, ganivet de fusta, diu la saviesa del nostre poble, aquí però, hi ha una clara voluntat política de furtar la petita història del nostre Patrimoni històric.

No hay comentarios:

Publicar un comentario