lunes, 5 de agosto de 2013

VILLA DOLORES. REUS. EL CAMP JUSSÀ

Retratava aquest edifici des del carrer, al costat del mas Sabater, del que no sabia trobar tampoc, cap dada relativa al mestre d’obres i/o arquitecte que duia a terme la construcció de l’edifici.


Sabem aquí que Jose Miarnau Navàs ( Gràcia * , 21 desembre de 1872 - Reus ( al Mas Miarnau ) 09.01.1934 ), n’era el promotor , i que el batejava com ‘Villa Dolores’, en honor de la seva esposa Dolores Ciurana Solé.

Gràcia * , com Sant Martí de Provençals, Sant Andreu de Palomar, Sant Gervasi de Cassoles, Sants i les Corts s'integren el 20 d'abril de 1897 a la Ciutat de Barcelona, en virtut del Decret d'Agregació. Afegeixo que de ‘forma democràtica’ com acostumen a fer-se les coses al REINO DE ESPAÑA

En la meva recerca de la dita Torre Miarnau – ara en terme de Salou, part del Municipi de Vilaseca de Solcina, quan s’edificava - , aclaria que Jose Miarnau Navàs, fundava l'any 1891 Construccions Miarnau, i que entre finals del segle XIX i començament del segle XX, aixecava ‘ Villa Dolores’, més coneguda com mas Miarnau.

Ens agradarà saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com les dades del mestre d’obres i/o arquitecte autor d’aquell edifici, que reformava per ubicar-hi i el Centre d’Innovació i Formació Permanent de la Fundació URV, l’arquitecte Gabriel Bosques Sánchez.

Em decep profundament comprovar que Reus participa de la ‘mala costum’ de documentar de forma ‘voluntàriament maldestra’ el Patrimoni Històric.

No hay comentarios:

Publicar un comentario