sábado, 9 de agosto de 2014

CENTRE DE CULTURA CONTEMPORÀNIA ‘CAL DUCH’ DE MOLLERUSSA. PLA D’URGELL. LLEIDA. CATALUNYA

Retratava aquesta casa modernista transformada avui en Centre de Cultura Contemporània, del que sabem que s’alçava a instàncies del matrimoni Jaume Duc – o Duch ? - i Isabel Farran, que es dedicaven a l’elaboració i comerç de vi, així com a destil•lar alcohol, ens agradarà rebre a l’email coneixercatalunya@gmail.com la raó social, i les dades noms i cognoms – també el matern, i la data i lloc de naixement i traspàs, també si fos possible el nom del mestre d’obres i/o arquitecte autor de l’edifici.

Trobava a la pagina passejant per Mollerussa ; Té planta rectangular amb teulada a tres aigües i consta de planta baixa, pis i golfes, les façanes presenten una composició simètrica marcada pel ritme regular de les obertures, i una ornamentació amb esgrafiats de tipus floral a la motllura que envolta els finestrals i també es poden observar sota del ràfec de la teulada. Com a elements ornamentals cal destacar les crestes de la vora de la teulada, de la cornisa, els finestrals i els reixats en les marquesines de les portes, balconades, fanals, portes d’accés, baranes interiors i en les reixes que l’envolten. L’edifici conserva l’elegància, l’ordre i la simetria que marca el seu estil.

La casa es va convertir en hotel entre els anys 70 i 80, durant aquest temps es va conservar l’actual edifici que es va envoltar d’un altre d’estil totalment diferent, on es van construir habitacions i serveis per donar estada als clients que arribaven a l’hotel.

L’interior del xalet va conservar el mobiliari de l’època mentre va funcionar com a hotel mantenint estructuralment les dues plantes i les golfes. Per la planta baixa s’accedeix al jardí, comprèn la recepció, un elegant “hall” amb mobiliari d’època i les escales d’accés al primer pis on hi ha tres habitacions i un bany. Tot i les reformes, en aquest edifici s’ha intentat conservar al màxim la distribució original de l’habitatge, la marca de torre o xalet luxós. vitrall Un cop l’hotel va aturar el funcionament, l’edifici va acollir un museu d’art al qual va succeir una escola pública que va tancar les seves portes el dia 30 de juny d’aquest 2014


A la façana llueix DUCH, i per aquesta raó trametria al bon amic Joan Duch Mas, membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi , des del 25 de octubre de 2004.

No hay comentarios:

Publicar un comentario