domingo, 31 de agosto de 2014

MERCAT DE SANTS. ‘ TRESORS’ DE BARCELONA

El Feliu Añaños Masllovet ens regala ara un àlbum dedicat a Barcelona, en el que recentment penjava imatges de la façana del Mercat de Sants.

La fitxa tècnica ens explica ; ocupant els antics terrenys de l'«hort nou» de Sants, i sobre una superfície de 4.118 m2, es construí el mercat nou de Sants, sota el projecte i la direcció d'obres de l'arquitecte municipal Pere Falqués, autor també del mercat del Clot.


L'edifici té una planta rectangular que segueix l'alineació del carrer de Sant Jordi i que ocupa tota l'illa, amb una estructura metàl•lica que P. Falqués optà per recobrir exteriorment amb un tancament d'obra vista. L'espai s'estructura en funció de tres naus amb les mateixes dimensions, amb cobertes de teulada inclinades a dues aigües.

L'arquitecte optà per seguir un llenguatge arquitectònic allunyat del modernisme, molt proper a l'emprat per Arnau Calvet en el contemporani mercat de Sarrià, que en certa manera retorna a les construccions realitzades per a l'Exposició Universal de 1888, època de la formació acadèmica de Pere Falqués i Urpí (Sant Andreu de Palomar, Barcelona, 1850 - Barcelona 22 d'agost de 1916 )

No hay comentarios:

Publicar un comentario