sábado, 26 de septiembre de 2015

CASTELL DE MONTBUI. SANTA MARGARIDA DE MONTBUI. L’ANOIA. CATALUNYA

Pujàvem el Josep Olivé Escarré, i l’Antonio Mora Vergés, fins a la Tossa de Montbui.

Coincidíem am l’Olga que té cura d’atendre als visitants, i teníem ocasió de visitar la Torre de defensa que conserva algun fragment de la muralla en diversos sectors del cim de La Tossa.


Fou construïda en el segle X i reedificada o reconstruïda en el primer quart del segle XI.

La torre és de base quadrangular i angles arrodonits amb els murs de dos metres de gruix, construïts amb pedra sense retocar de forma regular i amb morter de calç i arena. En alguns sectors podem apreciar algunes filades de pedres inclinades i també en "opus spicatum".

Trobava una fotografia dels anys foscos que seguien a la victòria dels sediciosos feixistes, encapçalats pel general Franco, contra el govern LEGÍTIM de la II República.


L’any 1967 es consolidà la torre de defensa deixant el seu interior preparat com a sala d’exposicions. El Sr. Pau Llacuna Alemany, president del Patronat en aquells anys, feu un recull d’eines de la pagesia i va crear la col•lecció que es troba actualment exposada als visitants, i que s’anà ampliant amb donacions dels veïns.





Hi ha també una exposició fotogràfica.


L’any 1994, el Patronat es va constituir legalment en una fundació privada, la Fundació la Tossa de Montbui. Va ser un pas endavant i transformava jurídicament el Patronat de la Tossa de Montbui en una Fundació.

La Tossa és un dels ‘indrets màgics’ de Catalunya

No hay comentarios:

Publicar un comentario