martes, 15 de septiembre de 2015

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT CUGAT. IVORRA. LA SEGARRA. LLEIDA. CATALUNYA

Retratava al Josep Olivé Escarré amb el fons de l’església parroquial d’Ivorra, adv0ocada a Sant Cugat, en la recerca d’informació, llegia que el 15 de juny de 1780 començaren les obres de construcció de l'actual església, sota la direcció de Francesc Pons, constructor del palau episcopal de Solsona, aprofitant les restes de l'antiga construcció. Fou consagrada dos anys després, l'1 de juny, pel bisbe de Solsona Rafael Lasala i Locela (1773-1792), que n'havia impulsat la construcció.


La pàgina de l’ajuntament , ens diu que val la pena visitar l’església parroquial de Sant Cugat (1782), reconstruïda en estil barroc al segle XVIII. S’hi conserven la imatge romànica de Santa Maria d'Ivorra (segle XIII) i el reliquiari gòtic del Sant Dubte, una de les millors obres d'orfebreria religiosa del segle XV.

L’església constitueix un dels millors exemples d'arquitectura religiosa d'època barroca a la Segarra.

Ens hauria agradat accedir a l’interior, a Ivorra – com per arreu dissortadament – la mancança de preveres, i la davallada de població, fan aconsellable – llevat dels horaris de celebracions litúrgiques – tancar les esglésies amb pany i forrellat.

No podia accedir a la consulta de patrimoni Gencat, imagino que el ‘clima electoral’ es tradueix en la pràctica de tota mena de barrabassades contra la Generalitat de Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario