viernes, 18 de junio de 2021

SANTA MAGDALENA DE MOSQUEROLES. LA INACCESIBLE. EL MONTSENY JUSSÀ.

Ens haviem aturat a retratar el Pont Trencat de Sant Celoni, i la segona visita havia  de ser Santa Magdalena de Mosqueroles o Sant Martí de Baix, de la que escrivia l’Antoni Pladevall i Font (Taradell, Osona, 1934) que es pot admirar com l'edifici romànic més notable del Vallès Oriental per planta i volums, tot i haver restat inacabat per la part de ponent.


L’edifici està encerclat amb tanques de filferro, i esta clar que s’hi estant fent  obres, NO ENS PERMETIEN retratar Santa Magdalena de Mosqueroles o Sant Martí de Baix, l’argument “ es propietat privada” quan es parla de patrimoni monumental, no em sembla adequat. Marc 12:17, reproduïa una paraules de Jesús de Nazaret;  al Cèsar el que és del Cèsar, i a Déu el que és de Déu.







Trobava la noticia del traspàs del Joaquim Cordomi Guinart, ( 1929 + 19-12-2014)  que l’any 1980 emprengué la restauració de Santa Magdalena de Mosqueroles o Sant Martí de Baix amb l'assessorament de la Generalitat de Catalunya.


Us deixo un enllaç molt interessant de l’Antoni Pladevall i Font (Taradell, Osona, 1934)

http://www.tudominioweb.es/Montseny/wp-content/uploads/2017/07/4.pdf


La retratàvem des de darrera de les tanques, i continuàvem la nostra ruta, dissortadament en matèria de Patrimoni històric, com deia l’Ermessenda de Valrà, massa sovint ens trobem amb «una de cal i una de sorra», oi?.


El Montseny és un indret ple d’encís amb una capacitat limitada  com tot en aquest món - , llàstima que siguin “ les autoritats” les que tinguin que “regular”  l’accés.

No hay comentarios:

Publicar un comentario