domingo, 8 de abril de 2012

ESPANYA ESTÀ EN ALMONEDA

El títol recordo haver-lo llegit en algun moment del passat – en el període que denomino ‘ del primer feixisme’ , abans de 1978 - , el diccionari de l’ institut d’estudis catalans en relació al mot ALMONEDA ens diu : de l'àrab al-munāda, ‘crida’, i en el DICCIONARILO DE LA REAL ACADEMIA ESPAÑOLA, trobem : 2. f. Venta de géneros que se anuncian a bajo precio.

Ve tot això d’un e-mail que rebia fa uns dies amb el següent text :

No es broma, Aquestes fotos son fetes el passat diumenge a una ciutat ESPANYOLA per un servidor.



El fet no és – dissortadament nou – els governs del regne d’Espanya ja s’han malvenut en moltes ocasions el patrimoni històric i cultural :

http://ca.wikipedia.org/wiki/Desamortitzacions_espanyoles

En el primer feixisme, la necessitat de ma d’obra, bàsicament per part d’alemanya, però també d’alguns països europeus, va permetre respirar al Dictador.

Ara li sobren al país cinc milions de persones, i no hi ha ‘sortides miraculoses’; cal tornar doncs a les velles receptes, retallar, malvendre,....

La ‘virreina’ deia que Catalunya s’empobrirà si surt d’Espanya, penso que fora una molt bona solució per a tothom, Espanya tindria necessitat de mà d’obra, i Catalunya amb el ‘treball honrat’, és a dir, sense corrupció, sense il•legalitats, sense haver de pagar ‘paries’ desproporcionades, trobaria ben aviat el camí d’espès al veritable ‘estat del benestar’.

Ens ho haurien de deixar provar, fa quasi tres-cents anys que sabem que junts no tenim futur.

No hay comentarios:

Publicar un comentario