domingo, 15 de abril de 2012

ULLASTRELL. CAN PALET

El bon amic Feliu Añaños i Masllovet, em va encomanar mentre caminàvem junts - hem de tornat a trobar temps per a recuperar-ho, oi Feliu ? – la seva passió per les masies catalanes. Això em feia aturar al costat de la carretera abans d’arribar a Ullastrell, per retratar Can Palet.


És un dels masos més antics del terme, s’esmenta ja en un capbreu del Marquès de Castellbell, senyor del terme, de finals del segle XVI, on descriu els seus béns a la parròquia de Santa Maria d'Ullastrell.

Ens explicaven que aquest mas i el proper de Can Atmeller, van pertànyer a l’industrial terrassenc, Francesc Alegre Roig. Hem demanat informació a l’Ajuntament d’Ullastrell, i a la congregació de Religioses ‘Puresa de Maria’ , que actualment fa servir l’edifici com casa de convivències.

Només la podíem veure u retratar de lluny , és sens dubte una casa magnifica de planta rectangular, amb teulada a dues aigües. Destaca el cos lateral de maó vist, amb la seva torre de planta quadrada que constitueix el seu element més distintiu.

Sou pregats d’ampliar aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario