sábado, 28 de abril de 2012

MALSON. Genocidi

S'anomena genocidi al fet delictiu d'exterminar un col•lectiu humà, amb la intenció de fer desaparèixer el grup del que en formen part, independentment que el lligam que els uneix sigui ètnic, nacional, religiós, polític o de qualsevol altre tipus. Segons el sociòleg i historiador Michael Mann és el grau més extrem de violència intergrupal i dels processos de neteja ètnica.

En les darreres mesures econòmiques decidides pel govern contra els ciutadans; pagament del transport sanitari entre d’altres a persones que reben tractament de diàlisis; retirada de l’atenció sanitària als col•lectius més febles,... no hi veieu aquesta voluntat ?

La Constitució de 1978 és hores d’ara paper mullat; on queden les proclamacions de drets, al treball, a la vivenda digna, a la sanitat universal,.... ?

Em despertaven del somni anguniós un forts cops a la porta, els veïns catalans del carrer havíem d’anar a fer no se exactament quina mena de gestions,...


Tenia clar que no tornaria mai.

Em mirava amb tendresa la casa on havia viscut d’ençà del nostre casament, i on van néixer les meves filles, dedicava a aquest paisatge estimat el meu darrer adéu-siau !!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario